Przedszkole Publiczne w Tułowicach Przedszkole Publiczne w Tułowicach

JADŁOSPIS


 
 

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK

poniedziałek 23.05.2022 r.

chleb mieszany z masłem, kiełbasa z fileta drobiowego, papryka kolorowa, kawa zbożowa, herbata ziołowo-owocowa, gruszka (1,4)

zupa z kalarepki i zielonego groszku ziemniakami, ryż z jabłkami i cynamonem, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

chleb graham z masłem, pasta rybna z pomidorami, sałata lodowa, herbata z cytryną, banan (1,3,4,10)

wtorek 24.05.2022 r.
kasza manna na mleku, chleb mieszany z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony, herbata ziołowo-owocowa, arbuz (1,4,)

zupa pomidorowa z ryżem, gulasz z szynki, kasza jęczmienna, surówka szwedzka, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

chleb graham z masłem, paprykarz mięsno warzywny (wyrób własny), sałata roszponka, herbata z cytryną, truskawki (1,4,10)
środa 25.05.2022 r.
chleb wieloziarnisty z masłem, kiełbaski delikatesowe wieprzowe na gorąco, ketchup „Pudliszek”, rukola, kawa inka, herbata  ziołowo-owocowa, jabłko (1,4,)

zupa jarzynowa z ziemniakami, łazanki z wędliną i kapustą kiszoną, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

chleb graham z masłem, paprykarz mięsno warzywny (wyrób własny), sałata roszponka, herbata z cytryną, truskawki (1,4,10)
czwartek 26.05.2022 r.
płatki owsiane na mleku, chleb graham z masłem czosnkowym, szynka luksusowa, papryka kolorowa, herbata ziołowo-owocowa, winogron (1,4,)

lane kluski na rosole, faworek drobiowy, ziemniaki z koperkiem surówka z selera z rodzynkami, kompot wieloowocowy (1,2,4,5,)

wafle ryżowe, mus jabłkowo – gruszkowy (wyrób własny), herbata z cytryną (1,4,7,10)
piątek  27.05.2022 r.

bułka baton z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata ziołowo-owocowa, melon żółty  (1,4)

zupa grochowa z makaronem, ryba w warzywach, ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy (1,2,3,4,5)

 

drożdżówka z jabłkiem, herbata z cytryną, (1,2,10)

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Data
23 maja
poniedziałek
Newsletter
Kalendarz