JADŁOSPIS
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
poniedziałek 17.02.2025 r. | ||
I pieczywo mieszane (1) z masłem (7), ser mozzarella (7), pomidor, sałata, kawa zbożowa (7,1) herbata owocowa II jabłko, | zupa rosół z makaronem (1,3) na wywarze warzywnym leczo warzywne z kiełbasą, ryż (1)
| mus owsianka (1,7), herbata owocowa
|
wtorek 18.02.2025 r. | ||
I płatki owsiane (1) na mleku (7) pieczywo mieszane (1) z masłem (7), pasta z ciecierzycy (1) z cebulką, papryka, roszponka, herbata owocowa II kiwi, | zupa pomidorowa z ryżem (1) na wywarze warzywnym filet drobiowy z pieca , warzywa oprószane , ziemniaki, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) | serek homogenizowany (7), chrupki kukurydziane |
środa 19.02.2025 r. | ||
I pieczywo mieszane (1) z masłem (7), pasta z wędzonej makreli (4) i pomidora, ogórek kiszony, rukola, kawa zbożowa (1,7) II banan, herbata owocowa | zupa brokułowa z ziemniakami na wywarze warzywnym(seler, por, marchewka, pietruszka) makaron (1,3) z serem (7), mus truskawkowy, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) | sok jabłkowo- marchwiowy 100% tłoczony, biszkopty bezcukrowe (1,3,7) |
czwartek 20.02.2025 r. | ||
I lane ciasto (1,3) na mleku(7) II mandarynka, | zupa jarzynowa z kaszą kukurydzianą na wywarze warzywnym(seler, por, marchewka, pietruszka) kotlet mielony (1,3), surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) | ciasto drożdżowe (1,3,7) z kruszonką (1,7) herbata owocowa
|
piątek 21.02.2025 r. | ||
I bułka baton (1) z masłem (7) twarożek (7) ,dżem, sałata, papryka, kakao (7,8), herbata owocowa II gruszka, | zupa ogórkowa z ryżem (1) na wywarze warzywnym(seler, por, marchewka, pietruszka) kotlety rybne (4,3,1), surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) | mus owocowy, herbata owocowa |
W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe
Nr | Alergen | Występuje w produktach i posiłkach |
1. | Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne | Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. |
2. | Jaja i produkty pochodne | Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek. |
3. | Ryby i produkty pochodne | Składnik kotletów rybnych, past do śniadań. |
4. | Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe). |
5. | Seler i produkty pochodne | Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło. |
6. | Nasiona sezamu i produkty pochodne | Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek). |
7. | Dwutlenek siarki | Składnik suszonych owoców. |
8. | Kakao | Napoje, desery. |
9. | Gorczyca | Składnik musztardy. |
10. | Cytrusy | Owoce, desery |