Przedszkole Publiczne w Tułowicach Przedszkole Publiczne w Tułowicach

JADŁOSPIS

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
poniedziałek 01.06.2020 r.

chleb wieloziarnisty z masłem, szynka, pomidor, kawa zbożowa z mlekiem, herbata ziołowo-owocowa, jabłko (1,4,7)

zupa szpinakowa z ryżem, placki ziemniaczane z 12% śmietaną, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

chleb graham z masłem, pasta jajeczna z serem żółtym i kukurydzą, ogórek zielony, herbata z cytryną (1,2,4,10)

wtorek 02.06.2020 r.

płatki jaglane na mleku, chleb graham z masłem, szynka wędzona gotowana, sałata masłowa, herbata ziołowa, jabłka (1,4)

zupa botwinkowa z ziemniakami, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, kapusta biała z koperkiem, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

chałka z masłem i musem jabłkowym (wyrób własny), herbata z cytryną (1,4,10)

środa 03.06.2020 r.

 kiełbaski delikatesowe na gorąco, chleb wieloziarnisty z masłem, keczup „Pudliszek”, rzodkiewka, kawa zbożowa z mlekiem, herbata ziołowa, jabłko (1,2,4)

zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, makaron z warzywami, kiełbasą i pieczarkami, kompot wieloowocowy (1,4,5)

budyń śmietankowy z truskawkami, herbata z cytryną

(1,4,10)

czwartek 04.06.2020 r.

płatki kukurydziane z mlekiem, chleb graham z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, herbata ziołowa, melon (1,4,7)

zupa ziemniaczana z zacierką, gołąbki w sosie pomidorowym, kompot wieloowocowy (1,4,5)

ciastka zbożowe bezcukrowe, sok pomarańczowy 100% (1,4,10)

piątek 05.06.2020 r.

bułka grahamka z masłem, twarożek z zielonym ogórkiem i czosnkiem, kakao, herbata ziołowa, jabłko (1,4,10)

zupa grysikowa z grzankami, ziemniaki z koperkiem, ryba „Miruna” w cieście naleśnikowym, marchew tarta z chrzanem, kompot wieloowocowy (1,2,3,4,5)

ciasto jogurtowe z owocami, herbata z cytryną (1,4,10)

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Data
06 czerwca
sobota
Newsletter
Kalendarz