Przedszkole Publiczne w TułowicachPrzedszkole Publiczne w Tułowicach

JADŁOSPIS


 
 

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK

poniedziałek 26.02.2024 r.

 I

chleb wieloziarnisty z masłem, polędwica drobiowa, sałata lodowa, papryka kolorowa, kawa Anatol, herbata wiśniowa

(1,4)

II

jabłko, herbata wiśniowa

barszcz ukraiński na wywarze warzywnym (seler, por, marchewka, pietruszka)

(1,4,5)

makaron ze szpinakiem i mozzarellą, kompot wieloowocowy(jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

(1,4,10)

chleb graham z masłem, pasta z makreli w pomidorach, ogórek kiszony, gruszka, herbata z cytryną

(1,3,4,10)

 

wtorek 27.02.2024 r.

I

płatki owsiane na mleku, chleb mieszany z masłem, schab naturalny parzony, pomidor, herbata malina z pigwą

(1,4,10)

II

crispy jabłkowe, herbata malina z pigwą

zupa lane kluski na rosole na wywarze mięsno-warzywnym (seler, por, marchewka, pietruszka)

(1,2,5)

pałki drobiowe pieczone, ziemniaki z koperkiem, mizeria ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy(jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

 (1,4,10)

 

drożdżówka z jabłkiem, herbata z cytryną

(1,2,4,10)

środa 28.02.2024 r.

I

chleb wieloziarnisty z masłem, pasta jajeczna z kukurydzą, sałata lodowa, kawa Inka, herbata malinowa

(1,2,4)

II

kiwi, herbata malinowa

zupa marchewkowa ze słonecznikiem na wywarze warzywnym (seler, por, marchewka, pietruszka)

(1,4,5)

leczo warzywne z ryżem , kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

(1,5,10)

 

 

chleb graham z masłem, pasztet pieczony, ogórek zielony, banan, herbata z cytryną

(1,4,10)

czwartek 29.02.2024 r.

I

kaszka manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica z indyka, roszponka, rzodkiewka, herbata wiśniowa

(1,4,10)

II

mandarynka, herbata wiśniowa

zupa węgierska z papryką i zacierką na wywarze warzywnym (seler, por, marchewka, pietruszka)

(1,5)

gulasz z szynki, kasza gryczana, surówka szwedzka, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

(1,4,10)

 

 

kisiel wieloowocowy (wyrób własny)z jabłkiem, ryż preparowany, woda niegazowana

(1,10)

piątek  01.03.2024 r.

I

bułka graham z masłem, ser żółty, sałata lodowa, pomidor, kakao, herbata aronia

(1,4,8,10)

II

melon, herbata aronia

zupa pomidorowa z ryżem na wywarze warzywnym (seler, por, marchewka, pietruszka)

(1,4,5)

kotlet rybny z zieloną pietruszką, ziemniaki z koperkiem, kiszona kapusta w ziołach na ciepło, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

(1,2,3,10)

babka piaskowa, jabłko, herbata z cytryną

(1,2,4,10)

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Data
29 lutego
czwartek
Newsletter
Kalendarz