Przedszkole Publiczne w Tułowicach Przedszkole Publiczne w Tułowicach

JADŁOSPIS


 
 

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK

poniedziałek 03.10.2022 r.

chleb wieloziarnisty z masłem, polędwica drobiowa, pomidor malinowy, kawa zbożowa, herbata ziołowo-owocowa, marchewka do chrupania (1,4)

zupa jarzynowa z ziemniakami, ryż z jabłkiem i cynamonem, kompot wieloowocowy ( 1,5)

chleb graham z masłem, pasta rybna z jajkiem, ogórek kiszony, rukola, herbata z cytryną, banan (1,3,4,10)

wtorek 04.10.2022 r.

kasza jaglana na mleku, chleb mieszany z masłem, polędwica sopocka, ogórek zielony, herbata ziołowo-owocowa, jabłko (1,4,)

zupa pomidorowa z makaronem, kotlet mielony z siemieniem lnianym, ziemniaczki z koperkiem, marchewka „vichy” z zieloną pietruszką, kompot wieloowocowy  (1,2,4,5)

deserek serowy z morelą suszoną, woda niegazowana (1,4,10)
środa 05.10.2022 r.

chleb wieloziarnisty z masłem, kiełbaski delikatesowe drobiowe na gorąco, ketchup „Pudliszek”, papryka kolorowa, kawa inka, herbata ziołowo-owocowa, gruszka (1,4,10)

barszcz ukraiński z ziemniakami, makaron z cukinią i kiełbasą żywiecką, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

chleb mieszany z masłem, pasztet pieczony, sałata lodowa, herbata z cytryną, winogron (1,2,4,10)
czwartek 06.10.2022 r.
płatki kukurydziane na mleku, chleb graham z masłem, szynka luksusowa, rzodkiewka, herbata ziołowo-owocowa, brzoskwinia (1,4,7)

lane kluski na rosole, potrawka z indyka w sosie curry, ziemniaki z koperkiem, surówka z selera z rodzynkami i jogurtem, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

jogurt z bananem i brzoskwinią, biszkopty bezcukrowe, woda niegazowana (1,4)
piątek  07.10.2022 r.
bułka zwykła z masłem, ser żółty, pomidor, kakao, herbata ziołowo-owocowa, arbuz (1,4,8)

zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami na wywarze warzywnym, ziemniaki z koperkiem, ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i cebulką, kompot wieloowocowy (1,2,3,4,5)

drożdżówka z jabłkiem, herbata z cytryną (1,10)

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Data
05 października
środa
Newsletter
Kalendarz