Przedszkole Publiczne w Tułowicach Przedszkole Publiczne w Tułowicach

JADŁOSPIS


 
 

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK

poniedziałek 19.04.2021 r.

chleb mieszany z masłem, ser żółty, pomidor malinowy, kawa zbożowa, herbata ziołowo-owocowa, marchewka do chrupania (1,4)

zupa  ogórkowa z ziemniakami, ryż z jabłkami i cynamonem, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

chleb graham z masłem, pasta z makreli wędzonej ogórkiem i cebulką, ,herbata z cytryną, jabłko  (1,3,4,10)

wtorek 20.04.2021r.

płatki kukurydziane na mleku, chleb graham z masłem, polędwica sopocka, papryka kolorowa, herbata ziołowo-owocowa, gruszka (1,4,)

zupa rosół z makaronem, pałki drobiowe, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki z jabłkiem i sezamem, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

sok pomarańczowy 100%, ciasteczka zbożowe bezcukrowe (1,4,10)

środa 21.04.2021 r.

bułka baton z masłem, polędwica drobiowa, ogórek zielony, kawa inka, herbata ziołowo-owocowa, banan
(1,2,4)

zupa krupnik z ziemniakami, 
makaron z kiełbasą krakowską parzoną i warzywami, kompot wieloowocowy (1,2,4,5,)

chleb graham  z masłem, pasztet naturalny pieczony, sałata lodowa, herbata z cytryną, crispy jabłkowe (1,7,10)

czwartek 22.04.2021 r.

kaszka kukurydziana na mleku, chleb wieloziarnisty z masłem, szynka luksusowa, kalarepka, herbata ziołowo-owocowa, pomarańcze (1,4,10)

zupa brokułowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaczki z koperkiem, buraczki czerwone z cebulką i jabłkiem kompot wieloowocowy  (1,2,4,5)

kisiel na mieszance kompotowej z jabłkiem (wyrób własny), ryż preparowany, woda niegazowana (1)

piątek  23.04.2021 r.

bułka zwykła z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata ziołowo-owocowa, kakao, jabłko (1,4,8)

zupa cebulowa z grzankami, ryba w cieście, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej z  marchewką, kompot wieloowocowy (1,2,3,4,5)

rogalik z dżemem truskawkowym 100%, herbata z cytryną, (1,10)

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Data
23 kwietnia
piątek
Newsletter
Kalendarz