Przedszkole Publiczne w Tułowicach Przedszkole Publiczne w Tułowicach

JADŁOSPIS


 
 

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
poniedziałek 11.01.2021 r.

chleb mieszany z masłem, polędwica drobiowa, ogórek zielony, kawa zbożowa, herbata ziołowo-owocowa, marchewka do chrupania (1,4)

zupa krupnik zabielany z kaszą jęczmienną, makaron ze szpinakiem i serem mozzarella , kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

chleb graham z masłem, pasta z tuńczyka z jajkiem, herbata z cytryną,  jabłko (1,3,4,10)

wtorek 12.01.2021r.

płatki kukurydziane na mleku, chleb wieloziarnisty z masłem, polędwica sopocka, sałata rukola, herbata ziołowo-owocowa, banan (1,4)

zupa rosół z makaronem, pałki drobiowe, ziemniaczki z koperkiem, surówka z marchewki z jabłkiem i sezamem,  kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

budyń waniliowy z ananasem (1,4,)

środa 13.01.2021 r.

chleb graham z masłem, kiełbasa żywiecka, pomidor, herbata ziołowo-owocowa, pomarańcze (1,4,10)

zupa pieczarkowa na wywarze warzywnym, łazanki z wędliną i kapustą kiszoną, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

deserek z kaszy kuskus z borówką amerykańską i śliwką suszoną, woda (1,4,7)

czwartek 14.01.2021 r.

kasza jaglana na mleku, chleb wieloziarnisty z masłem, szynka gotowana wędzona, papryka kolorowa, herbata ziołowo-owocowa, gruszka (1,4,)

zupa kalafiorowa z ryżem, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty białej, kompot wieloowocowy  (1,2,4,5)

wafle ryżowe, dżem truskawkowy 100 %, woda (1,)

piątek  15.01.2021 r.

bułka zwykła z masłem, twarożek z rzodkiewką, herbata ziołowo-owocowa, kakao, jabłko (1,4,8)

zupa grochowa, ryba „Miruna” w panierce, surówka z kapusty kiszonej,  kompot wieloowocowy (1,3,4,5)

babka piaskowa, herbata z cytryną  (1,2,4,10)

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Data
16 stycznia
sobota
Newsletter
Kalendarz