Przedszkole Publiczne w Tułowicach Przedszkole Publiczne w Tułowicach

JADŁOSPIS

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
poniedziałek 21.10.2019 r.

chleb wieloziarnisty z  masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony, kawa zbożowa z mlekiem, herbata ziołowo-owocowa,  banan(1,4)

zupa szczawiowa z jajkiem, makaron z serem i cynamonem, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

chleb graham   z masłem, pasta z makreli wędzonej z jajkiem, sałata lodowa,

herbata z cytryną, gruszka (1,2,3,4,10)

wtorek 22.10.2019 r.

płatki owsiane na mleku,   chleb graham z masłem,  polędwica drobiowa, pomidor, herbata ziołowa, śliwka (1,4,10)

zupa ryżowa z kalafiorem (ryż brązowy), ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony z siemieniem lnianym, buraczki czerwone z jabłkiem i cebulą,  kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

budyń waniliowy (wyrób własny), crispy jabłkowe, herbata z cytryną, (1,4,10)

środa 23.10.2019 r.

kiełbaski drobiowe delikatesowe na gorąco, keczup „Pudliszek”,   chleb wieloziarnisty z masłem, rzepa biała, kawa „Inka” z mlekiem, herbata ziołowa, winogron  (1,4)

zupa fasolowa z ziemniakami, buchty, koktajl truskawkowy, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

deserek- kasza kuskus z borówką amerykańską, paluchy kukurydziane, herbata z cytryną,

(1,4,10)

czwartek 24.10.2019 r.

płatki jaglane na mleku,   chleb graham  z masłem szynka wędzona gotowana, s. roszponka,   herbata ziołowa, melon żółty (1,4)

zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem,  potrawka z fileta drobiowego z papryką kolorową, kapusta czerwona z jabłkiem, kompot wieloowocowy (1,4,5)

drożdżówka z serem, herbata z cytryną, jabłko (1,4,10)

piątek 25.10.2019 r.

bułka grahamka z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, papryka czerwona, kakao,  herbata ziołowa, pomarańcze (1,4)

zupa z zielonego groszku i fasolki szparagowej z ziemniakami,   ziemniaki z koperkiem , ryba „Miruna” w jarzynach, kompot wieloowocowy (1,3,4,5)

chleb graham z masłem, pasta jajeczna z kukurydzą i szczypiorkiem, pomidor, herbata z cytryną,   gruszka (1,2,4) 

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Data
22 października
wtorek
Newsletter
Kalendarz