Przedszkole Publiczne w Tułowicach Przedszkole Publiczne w Tułowicach

JADŁOSPIS

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
poniedziałek 20.01.2020 r.

chleb wieloziarnisty z masłem, szynka wędzona gotowana, pomidor, kawa zbożowa z mlekiem, herbata ziołowo-owocowa, jabłko (1,4)

zupa - krupnik z pietruszką zieloną, łazanki z kiełbasą szynkową i kapustą kiszoną, kompot wieloowocowy (1,4,5)

chleb graham z masłem, pasta mięsna drobiowa, ogórek kiszony, herbata z cytryną, banan (1,4,10)

wtorek 21.01.2020 r.

zacierka na mleku, chleb graham z masłem, kiełbasa z fileta drobiowego, sałata lodowa, herbata ziołowa, marchewka do chrupania (1,4,10)

zupa brokułowa z kaszą manną, ziemniaki z koperkiem, klops z szynki wprz. w sosie pomidorowym, sur. - seler z rodzynkami i jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy (1,2,4,7)

jogurt grecki z bananem i suszoną morelą, paluchy kukurydziane, woda niegazowana (1,4,7,10)

środa 22.01.2020 r.

chleb wieloziarnisty z masłem, kiełbasa żywiecka, pomidor malinowy, kawa „Inka” z mlekiem, herbata ziołowa, mandarynka (1,2,4)

zupa fasolowa z ziemniakami, naleśniki z serem, mus truskawkowy, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

chleb graham z masłem, pasta z sera żółtego „Gouda” z kukurydzą i szczypiorkiem, ogórek zielony, herbata z cytryną, gruszka

(1,4,10)

czwartek 23.01.2020 r.

płatki jaglane na mleku, chleb graham z masłem, polędwica sopocka, papryka kolorowa, herbata ziołowa, śliwka suszona (1,4,7)

zupa z selera i marchewki z ziemniakami, ziemniaki z koperkiem, wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulą, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy (1,4,5)

drożdżówka z serem, herbata z cytryną, pomarańcze (1,4,10)

piątek 24.01.2020 r.

bułka grahamka z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, papryka czerwona, kakao, herbata ziołowa, kiwi (1,4,10)

 zupa szpinakowa z jajkiem, makaron z tuńczykiem, sos ziołowy, bukiet jarzyn z wody, kompot wieloowocowy (1,2,3,4,5) 

chleb wieloziarnisty z masłem, pasztet pieczony naturalny, ogórek kiszony, herbata z cytryną, jabłko (1,4.10)

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Data
22 stycznia
środa
Newsletter
Kalendarz