Przedszkole Publiczne w Tułowicach Przedszkole Publiczne w Tułowicach

JADŁOSPIS

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
poniedziałek 19.10.2020 r.

chleb graham z masłem, szynka wędzona gotowana, pomidor, kawa zbożowa, herbata ziołowo-owocowa, winogron (1,4)

zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami, makaron ze szpinakiem i serem mozzarella, kompot wieloowocowy  (1,4,5)

chleb wieloziarnisty  z masłem, pasta z tuńczyka z porem, papryka, herbata z cytryną, banan (1,2,3,4,10)

wtorek 20.10.2020 r.

zacierka na mleku, chleb wieloziarnisty z masłem, polędwica drobiowa, kalarepka, herbata ziołowa,  gruszka (1,4)

barszcz ukraiński z fasolą „Jaś” i ziemniakami , kotlet mielony, ziemniaczki z koperkiem, marchewka „vichy” z zieloną pietruszką, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

jogurt z bananem i śliwką suszoną, chrupki kukurydziane pałki, herbata z cytryną,  (1,4,7,10)

środa 21.10.2020 r.

jajecznica ze szczypiorkiem chleb graham z masłem, rzodkiewka , kawa inka, herbata ziołowo-owocowa, pomarańcze (1,4,10)

zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, pierogi leniwe z masłem, surówka z selera z rodzynkami i jogurtem, kompot wieloowocowy   (1,2,4,5)

chleb wieloziarnisty z masłem, pasta drobiowa ze słonecznikiem, ogórek zielony, herbata z cytryną, crispy jabłkowe (1,4,10)

czwartek 22.10.2020 r.

płatki owsiane na mleku, chleb wieloziarnisty  z masłem czosnkowym,    kiełbasa szynkowa, sałata lodowa , herbata ziołowo-owocowa, kiwi (1,4,10)

zupa – żurek z jajkiem, spaghetti z mięsem i serem żółtym,  kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

kasza kuskus z borówką amerykańską i malinami, ryż preparowany, woda (1,2,10)

piątek 23.10.2020 r.

bułka grahamka z masłem, twarożek z ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, kakao, herbata ziołowo-owocowa, marchewka do chrupania (1,2,4,8)

zupa krupnik z kaszy jaglanej, ryba „Miruna” w panierce, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy (1,3,4,5)

drożdżówka z jabłkiem,  herbata z cytryną, (1,10)

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Data
23 października
piątek
Newsletter
Kalendarz