Przedszkole Publiczne w TułowicachPrzedszkole Publiczne w Tułowicach

JADŁOSPIS


 

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK

poniedziałek 17.02.2025 r.

 I

pieczywo mieszane (1) z masłem (7), ser mozzarella (7), pomidor, sałata, kawa zbożowa (7,1) herbata owocowa

II

jabłko,
herbata owocowa

zupa rosół z makaronem (1,3) na wywarze warzywnym
(seler, por, marchewka, pietruszka)
(9)

leczo warzywne z kiełbasą, ryż (1)
kompot wieloowocowy     (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

 

 

mus owsianka (1,7), herbata owocowa

 

wtorek 18.02.2025 r.

I

płatki owsiane (1) na mleku (7) pieczywo mieszane  (1) z masłem (7), pasta z ciecierzycy (1) z cebulką, papryka, roszponka, herbata owocowa

 II

kiwi, 
herbata owocowa

zupa pomidorowa z ryżem (1) na wywarze warzywnym
(seler, por, marchewka, pietruszka)
(9)

filet drobiowy z pieca , warzywa oprószane , ziemniaki, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

serek homogenizowany (7), chrupki kukurydziane
herbata owocowa

środa 19.02.2025 r.

I

pieczywo mieszane (1) z masłem (7), pasta z wędzonej makreli (4) i pomidora, ogórek kiszony,  rukola, kawa zbożowa (1,7)
herbata owocowa

II

banan, herbata owocowa

zupa brokułowa z ziemniakami na wywarze warzywnym(seler, por, marchewka, pietruszka)
(9)

makaron (1,3) z  serem (7), mus truskawkowy,  kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

sok jabłkowo- marchwiowy 100% tłoczony, biszkopty bezcukrowe (1,3,7)

czwartek 20.02.2025 r.

I

lane ciasto (1,3) na mleku(7)
pieczywo mieszane (1) z masłem (7), polędwica sopocka, ogórek zielony, sałata, herbata owocowa

II

mandarynka,
herbata owocowa

zupa jarzynowa z kaszą kukurydzianą na wywarze warzywnym(seler, por, marchewka, pietruszka)
(9)

kotlet mielony (1,3), surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

 ciasto drożdżowe (1,3,7) z kruszonką (1,7) herbata owocowa

 

piątek  21.02.2025 r.

I

bułka baton (1) z masłem (7) twarożek (7) ,dżem, sałata, papryka, kakao (7,8), herbata owocowa

II

gruszka,
 herbata owocowa

zupa ogórkowa z ryżem (1) na wywarze warzywnym(seler, por, marchewka, pietruszka)
(9)

kotlety rybne (4,3,1), surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

mus owocowy, herbata owocowa

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Data
19 lutego
środa
Newsletter
Kalendarz