Przedszkole Publiczne w Tułowicach Przedszkole Publiczne w Tułowicach

JADŁOSPIS


 
 

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK

poniedziałek 17.01.2022 r.

chleb mieszany z masłem, polędwica sopocka, pomidor, sałata lodowa, kawa zbożowa, herbata ziołowo-owocowa, jabłko (1,4,)

zupa żurek z kiełbasą, makaron ze szpinakiem i serem mozzarella, kompot wieloowocowy (1,2,4,5

chleb graham z masłem, pasta z tuńczyka z jajkiem, ogórek kiszony, herbata z cytryną, gruszka (1,3,4,10)

wtorek 18.01.2022 r.

kasza kukurydziana na mleku, chleb mieszany z masłem, polędwica drobiowa, rzodkiewka, herbata ziołowo-owocowa, banan (1,4)

 

zupa pomidorowa z ryżem, kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej ze śmietaną, kompot wieloowocowy  (1,2,4,5)

budyń malinowy,  z  orzechami włoskimi (wyrób własny),  woda niegazowana (1,2,11)

środa 19.01.2022 r.

chleb wieloziarnisty  z masłem, pasta jajeczna z kukurydzą, papryka kolorowa, kawa zbożowa, herbata ziołowo-owocowa, marchewka do chrupania (1,4,)

zupa fasolowa z ziemniakami na wywarze mięsnym, leniwe z masłem, surówka z selera z rodzynkami i jogurtem, kompot wieloowocowy  (1,2,4,5)

kanapka z masłem, wędlina, ogórek zielony, herbata z cytryną, melon żółty (1,4,10)

czwartek 20.01.2022 r.

płatki kukurydziane na mleku, chleb graham z masłem, kiełbasa szynkowa, kalarepa, herbata ziołowo-owocowa, mandarynka (1,4,10)

zupa rosół z makaronem, pałki drobiowe duszone, ziemniaczki z koperkiem, buraczki czerwone z cebulką i jabłkiem, kompot wieloowocowy (1,2,4,5,)

kasza manna z rodzynkami, herbata z cytryną (1,10)
piątek  21.01.2022 r.

bułka grahamka z masłem, ser żółty, kakao, herbata ziołowo-owocowa, jabłko (1,4,8)

zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty, ryba w cieście naleśnikowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z z marchewki z porą, kompot wieloowocowy (1,2,3,4,5)

babka marchewkowa (wyrób własny) , herbata z cytryną, (1,2,10)

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Data
20 stycznia
czwartek
Newsletter
Kalendarz