Przedszkole Publiczne w Tułowicach Przedszkole Publiczne w Tułowicach

JADŁOSPIS

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
poniedziałek 27.07.2020 r.

chleb wieloziarnisty z masłem, ser żółty, ogórek zielony, kawa zbożowa z mlekiem, herbata ziołowo-owocowa, jabłka   (1,4)

zupa z białej kapusty z przecierem pomidorowym i ziemniakami , naleśniki z serem, mus malinowy, kompot wieloowocowy  (1,2,4,5)

chleb graham z masłem, pasta z tuńczyka z brokułem, sałata lodowa, herbata z cytryną, śliwka suszona (1,3,7,10)

wtorek 28.07.2020 r.

płatki jaglane na mleku,  chleb graham z masłem, kiełbasa drobiowa, sałata lodowa, herbata ziołowa,  morela suszona (1,4,7)

rosół z makaronem, ziemniaki z koperkiem, pałki drobiowe, sałatka z fasolki szparagowej, kompot wieloowocowy (1,4,5)

kisiel z jabłkami ( wyrób własny) ryż preparowany, woda (1)

środa 29.07.2020 r.

chleb wieloziarnisty  z masłem, pasta rybna z papryką , kawa zbożowa z mlekiem, herbata ziołowa, jabłko (1,3,4)

barszcz czerwony z ziemniakami, łazanki z wędliną , kompot wieloowocowy ( 1,4,5)

biszkopty bezcukrowe, sok pomarańczowy 100% , woda (1,10)

czwartek 30.07.2020 r.

kaszka kukurydziana na mleku, chleb graham z masłem, kiełbasa drobiowa, pomidor, herbata ziołowo-owocowa, śliwka suszona (1,4,7)

 zupa szpinakowa z ziemniakami , kotlet mielony, ziemniaki , mizeria z koperkiem, kompot wieloowocowy  (1,2,4,5)

wafle ryżowe, mus jabłkowy, herbata z cytryną (1,10)

piątek 31.07.2020 r.

jajecznica ze szczypiorkiem,  chleb wieloziarnisty  z masłem, kakao, herbata ziołowo-owocowa, jabłka  (1,2,4,8)

zupa ogórkowa z ziemniakami, ryż z koktajlem truskawkowym , kompot wieloowocowy (1,4,5)

chleb graham z masłem, jajko, pomidor, szczypior, herbata z cytryną, morela suszona (1,2,7,10)

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Data
04 sierpnia
wtorek
Newsletter
Kalendarz