Przedszkole Publiczne w TułowicachPrzedszkole Publiczne w Tułowicach

JADŁOSPIS


 
 

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK

poniedziałek 17.06.2024 r.

 I

chleb wieloziarnisty z masłem, polędwica z indyka wędzona, papryka kolorowa, sałata lodowa, kawa Inka, herbata owocowa

(1,4)

II

nektaryna, herbata owocowa

zupa ogórkowa ze śmietaną 12% na wywarze warzywnym(seler, por, marchewka, pietruszka)

(1,4,5)

ryż z koktajlem owocowym, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

(1,4,10)

chleb graham, pasta z makreli w pomidorach, rukola, jabłko, herbata z cytryną

(1,4,10)

wtorek 18.06.2024 r.

I

zacierka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, krakowska sucha, pomidor malinowy, roszponka, herbata owocowa

(1,4)

II

melon, herbata owocowa

zupa z zielonym groszkiem i   kaszą manną na wywarze warzywnym

(seler, por, marchewka, pietruszka)

(1,5)

spaghetti z makaronem, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

(1,4,5,10)

chrupki kukurydziane,

 sok malinowy

100%

(1,4)

 

środa 19.06.2024 r.

I

chleb wieloziarnisty z masłem, ser żółty papryka żółta, kawa Inka, herbata owocowa

(1,2,4)

II

pomarańcz, herbata owoce leśne

zupa rosół z makaronem na wywarze mięsno- warzywnym (seler, por, marchewka, pietruszka)

(1,2,4,5)

jajko w sosie musztardowym ziemniaki z koperkiem, sałatka z buraków z jabłkiem i cebulką, kompot wieloowocowy(jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

(1,2,4,10)

chleb graham z masłem, polędwica drobiowa, pomidorki koktajlowe, ,

kiwi, herbata z cytryną

(1,4,10)

 

czwartek 20.06.2024 r.

I

chleb wieloziarnisty z masłem czosnkowym , schab wędzony kakao, rukola,

herbata owocowa,

 (1,4,8)

II

banan,

herbata malinowa

 

zupa z białej kapusty z przecierem pomidorowym na wywarze warzywnym, 

(1,2,4,5)

pulpety z indyka w sosie koperkowym z zieloną pietruszką, ryż brązowy, sałatka z fasolki szparagowej (fasolka ,marchewka, cebula, kukurydza)

kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

(1,2,10)

 

wafle ryżowe z musem owocowym, herbata z cytryną

(1,4,10)

 

 

piątek  21.06.2024 r.

I

 

bułka  z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i ogórkiem zielonym, kawa Inka, herbata owocowa, kakao

(1,4,8)

II

śliwki suszone, herbata malinowa

zupa selerowa na wywarze warzywnym seler, por, marchewka, pietruszka)

(1,4,5)

ryba w cieście naleśnikowym, bukiet warzyw, kompot wieloowocowy (seler, por, marchewka, pietruszka) (1,2,3,4,5)

batonik zbożowy, sok pomarańczowy 100%,

(1,4,10)

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Data
25 czerwca
wtorek
Newsletter
Kalendarz