Przedszkole Publiczne w Tułowicach Przedszkole Publiczne w Tułowicach

JADŁOSPIS


 
 

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK

poniedziałek 01.03.2021 r.

chleb mieszany z masłem, szynka gotowana wędzona, pomidor, kawa zbożowa, herbata ziołowo-owocowa, jabłko (1,4)

zupa  jarzynowa z ziemniakami, ryż biały z koktajlem owocowym, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

chleb graham z masłem, pasta z makreli wędzonej ogórkiem i cebulką, ,herbata z cytryną, kiwi  (1,3,4,10)

wtorek 02.03.2021r.

kasza jaglana na mleku, chleb graham z masłem, kiełbasa szynkowa, papryka kolorowa, herbata ziołowo-owocowa, marchewka do chrupania (1,4,)

zupa lane kluski na rosole, kotlet drobiowy w panierce z sezamem, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym, koperkiem i jogurtem, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

jogurt grecki z bananem, biszkopty bezcukrowe, woda niegazowana (1,4,)

środa 03.03.2021 r.

chleb wieloziarnisty z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, sałata masłowa, ogórek zielony, kawa inka, herbata ziołowo-owocowa, gruszka (1,2,4)

zupa z soczewicy czerwonej na wywarze warzywnym, kotlet z kaszy gryczanej z twarogiem, ziemniaki z koperkiem, surówka szwedzka, kompot wieloowocowy (1,2,4,5,)

chleb mieszany z masłem, pasta mięsna z szynki z cebulką (wyrób własny), pomidor, herbata z cytryną, crispy jabłkowe (1,7,10)

czwartek 04.03.2021 r.

płatki kukurydziane na mleku, chleb wieloziarnisty z masłem, szynka luksusowa, kalarepka, herbata ziołowo-owocowa, pomarańcze (1,4,10)

zupa barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze warzywnym, risotto z filetem z indyka, bukiet warzyw z wody, kompot wieloowocowy  (1,2,4,5)

budyń malinowy (wyrób własny), herbata z cytryną, banan (1,4,10)

piątek  05.03.2021 r.

bułka zwykła z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata ziołowo-owocowa, kakao, jabłko (1,4,8)

zupa żurek z jajkiem, klops rybny gotowany, ziemniaki z koperkiem, surówka z pory z jabłkiem i jogurtem, kompot wieloowocowy (1,2,3,4,5)

rogalik z dżemem truskawkowym 100%, herbata z cytryną, (1,10)

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Data
05 marca
piątek
Newsletter
Kalendarz