Przedszkole Publiczne w TułowicachPrzedszkole Publiczne w Tułowicach

JADŁOSPIS


 

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK

poniedziałek 06.01.2025 r.

 I

-

II

-

-

 

-

 

wtorek 07.01.2025 r.

I

kaszka kukurydziana (1) na mleku (4), chleb graham (1) z masłem (4), szynka drobiowa, papryka, rukola, herbata owocowa

 II

gruszka,

herbata owocowa

rosół na wywarze warzywnym

(seler, por, marchewka, pietruszka)

(5)

kotlet mielony (1,2) , marchew oprószana, ziemniaki, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

budyń śmietankowy (4)

herbata owocowa

środa 08.01.2025 r.

I

chleb graham (1) z masłem (4), pasta z makreli (3) ze szczypiorkiem, pomidor, rukola, kawa zbożowa (1,4)

herbata owocowa

II

banan, herbata owocowa

zupa ziemniaczana na wywarze warzywnym (seler, por, marchewka, pietruszka)

(5)

makaron (1,2) z serem (4) i musem jabłkowym, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

serek homogenizowany(4)

herbatniki,

 herbata owocowa

 

czwartek 09.01.2025 r.

I

płatki kukurydziane  na mleku (4)

chleb graham (1) z masłem (4), polędwica sopocka, ogórek kiszony, sałata, herbata owocowa

II

mandarynki,

herbata owocowa

zupa ryżowa (1) na wywarze warzywnym (seler, por, marchewka, pietruszka)

(5)

pałka z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, kompot wieloowocowy(jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

mus owocowy

herbata owocowa

 

piątek  10.01.2025 r.

I

bułka baton (1) z masłem (4), ser mozzarella (4), sałata, papryka, kawa zbożowa (1,4), herbata owocowa

II

kiwi,

 herbata owocowa

zupa jarzynowa (5) z grzankami (1) na wywarze warzywnym(seler, por, marchewka, pietruszka)

filet rybny panierowany (3,2,1), buraczki, ziemniaki, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

kisiel owocowy,

herbata owocowa

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Data
16 stycznia
czwartek
Newsletter
Kalendarz