Przedszkole Publiczne w Tułowicach Przedszkole Publiczne w Tułowicach

JADŁOSPIS


 
 

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK

poniedziałek 14.06.2021 r.

chleb mieszany z masłem, kiełbasa szynkowa, papryka kolorowa, kawa zbożowa z mlekiem, herbata ziołowo-owocowa, jabłko  (1,4,)

zupa ziemniaczana z kukurydzą i kurkumą na wywarze mięsnym, łazanki z kapusty kiszonej z wędliną, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

 

chleb graham z masłem, pasta mięsna z szynki (wyrób własny), sałata lodowa, herbata z cytryną, gruszka (1,4,10)
wtorek 15.06.2021r.

kasza manna na mleku, chleb graham z masłem, polędwica wędzona z indyka, ogórek zielony, herbata ziołowo-owocowa, nektarynka (1,4,)

zupa lane kluski na rosole, schab duszony w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

budyń czekoladowy z rodzynkami (wyrób własny) chrupki kukurydziane pałki, herbata z cytryną (1,4,10)

środa 16.06.2021 r.

bułka grahamka z masłem, ser żółty Salami, pomidor malinowy, rukola, kawa inka, herbata  ziołowo-owocowa, marchewka do chrupania (1,4,)

zupa koperkowa na wywarze warzywnym, kotlet jajeczno-kalafiorowy, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki z chrzanem i jogurtem, kompot wieloowocowy (1,2,4,5,)

chleb graham z masłem, pasta z makreli, ogórek kiszony, herbata z cytryną,  arbuz (1,3,4,10)
czwartek 17.06.2021 r.

płatki owsiane na mleku, chleb mieszany z masłem czosnkowym, polędwica sopocka, kalarepka, herbata ziołowo-owocowa, banan (1,4,)

zupa szczawiowa z jajkiem na wywarze warzywnym, risotto (ryż biały, filet drobiowy, bukiet jarzyn), kompot wieloowocowy (1,2,4,5,)

jogurt grecki z galaretką i bitą śmietaną, biszkopty bezcukrowe, woda niegazowana (1,4,8,10)
piątek  18.06.2021 r.

bułka zwykła z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata ziołowo-owocowa, kakao, jabłko  (1,4,7,8)

zupa fasolowa na wywarze warzywnym, makaron z tuńczykiem w sosie ziołowym, brokuł z wody, kompot wieloowocowy (1,2,3,4,5)

ciasto drożdżowe z truskawkami (wyrób własny), herbata z cytryną  (1,2,4,10)

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Data
19 czerwca
sobota
Newsletter
Kalendarz