Przedszkole Publiczne w Tułowicach Przedszkole Publiczne w Tułowicach

JADŁOSPIS


 
 

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK

poniedziałek 27.06.2022 r.

chleb mieszany z masłem, polędwica wędzona z indyka, papryka kolorowa, sałata lodowa, kawa zbożowa, herbata ziołowo-owocowa, jabłko (1,4) zupa z selera i marchewki, łazanki – makaron z kapustą kiszoną i  kiełbasą, kompot wieloowocowy (1,2,4,5,)

chleb graham z masłem, pasta z tuńczyka z jajkiem, roszponka, herbata z cytryną, truskawki (1,4,10)

wtorek 28.06.2022 r.

kasza jaglana na mleku, chleb graham z masłem, polędwica sopocka, pomidor, herbata ziołowo-owocowa, arbuz (1,4,)

zupa rosół z makaronem, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, mizeria, kompot wieloowocowy (1,2,4,5,)

budyń czekoladowy z migdałami, banan, woda niegazowana (1)
środa 29.06.2022 r.

chleb wieloziarnisty z masłem, pasta jajeczna, rzodkiewka, szczypior, kawa Inka, herbata ziołowo-owocowa, gruszka (1,4,)

zupa grochowa z ziemniakami, naleśniki z serem i koktajlem owocowym, kompot wieloowocowy (1,2,4,5,)

chleb graham z masłem, pasztet pieczony, ogórek kiszony, herbata z cytryną, winogron (1,3,4,10)
czwartek 30.06.2022 r.

płatki kukurydziane na mleku, chleb graham z masłem, szynka wędzona gotowana, ogórek zielony, herbata ziołowo-owocowa, melon żółty (1,4,)

zupa grysikowa z ryżem, pałki drobiowe duszone, ziemniaki z koperkiem, kalafior z bułką i masłem, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

mus jabłkowo- gruszkowy, wafle ryżowe naturalne, woda (1,2,7)
piątek  01.07.2022 r.

kanapka – chleb z masłem, ser żółty, pomidor, roszponka,  herbata z cytryną, jabłko (1,4,10)

zupa z botwiny na wywarze warzywnym, ryba w panierce, ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa z sosem winegret, kompot wieloowocowy (1,2,3,4,5)

 

babka piaskowa, herbata z cytryną, (1,4,10)

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Data
27 czerwca
poniedziałek
Newsletter
Kalendarz