JADŁOSPIS
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
poniedziałek 06.01.2025 r. | ||
I - II - | -
| -
|
wtorek 07.01.2025 r. | ||
I kaszka kukurydziana (1) na mleku (4), chleb graham (1) z masłem (4), szynka drobiowa, papryka, rukola, herbata owocowa II gruszka, herbata owocowa | rosół na wywarze warzywnym (seler, por, marchewka, pietruszka) (5) kotlet mielony (1,2) , marchew oprószana, ziemniaki, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) | budyń śmietankowy (4) herbata owocowa |
środa 08.01.2025 r. | ||
I chleb graham (1) z masłem (4), pasta z makreli (3) ze szczypiorkiem, pomidor, rukola, kawa zbożowa (1,4) herbata owocowa II banan, herbata owocowa | zupa ziemniaczana na wywarze warzywnym (seler, por, marchewka, pietruszka) (5) makaron (1,2) z serem (4) i musem jabłkowym, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) | serek homogenizowany(4) herbatniki, herbata owocowa
|
czwartek 09.01.2025 r. | ||
I płatki kukurydziane na mleku (4) chleb graham (1) z masłem (4), polędwica sopocka, ogórek kiszony, sałata, herbata owocowa II mandarynki, herbata owocowa | zupa ryżowa (1) na wywarze warzywnym (seler, por, marchewka, pietruszka) (5) pałka z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, kompot wieloowocowy(jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) | mus owocowy herbata owocowa
|
piątek 10.01.2025 r. | ||
I bułka baton (1) z masłem (4), ser mozzarella (4), sałata, papryka, kawa zbożowa (1,4), herbata owocowa II kiwi, herbata owocowa | zupa jarzynowa (5) z grzankami (1) na wywarze warzywnym(seler, por, marchewka, pietruszka) filet rybny panierowany (3,2,1), buraczki, ziemniaki, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) | kisiel owocowy, herbata owocowa |
W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe
Nr | Alergen | Występuje w produktach i posiłkach |
1. | Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne | Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. |
2. | Jaja i produkty pochodne | Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek. |
3. | Ryby i produkty pochodne | Składnik kotletów rybnych, past do śniadań. |
4. | Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe). |
5. | Seler i produkty pochodne | Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło. |
6. | Nasiona sezamu i produkty pochodne | Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek). |
7. | Dwutlenek siarki | Składnik suszonych owoców. |
8. | Kakao | Napoje, desery. |
9. | Gorczyca | Składnik musztardy. |
10. | Cytrusy | Owoce, desery |