Przedszkole Publiczne w Tułowicach Przedszkole Publiczne w Tułowicach

JADŁOSPIS

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
poniedziałek 25.05.2020 r.

chleb wieloziarnisty z masłem, pasta jajeczna z serem żółtym i szczypiorkiem, kawa zbożowa z mlekiem, herbata ziołowo-owocowa, crispy jabłkowe (1,4)

zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą, ryż z musem jabłkowo-pomarańczowym, kompot wieloowocowy (1,4,5)

chleb graham z masłem, szynka gotowana, ogórek kiszony, herbata z cytryną, marchewka (1,4,10)

wtorek 26.05.2020 r.

 kaszka kukurydziana na mleku, chleb graham z masłem, szynka wędzona, ogórek zielony, herbata ziołowa, jabłko (1,4)

rosół z makaronem , ziemniaki z koperkiem, pałki drobiowe pieczone, fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą, kompot wieloowocowy (1,4,5)

budyń czekoladowy z migdałami, herbata z cytryną (1,4,7,10)

środa 27.05.2020 r.

chleb wieloziarnisty z masłem, pieczeń ze schabu, pomidor, kawa zbożowa z mlekiem, herbata ziołowa, jabłko (1,4,10)

zupa ogórkowa z ziemniakami, naleśniki z serem i musem jabłkowym, kompot wieloowocowy (1,2,4,5)

chleb graham z masłem, pasta warzywna z pestkami dyni, herbata z cytryną, śliwka suszona (1,4,7,10)

czwartek 28.05.2020 r.

płatki kukurydziane na mleku, chleb graham z masłem, szynka wędzona gotowana, pomidor, herbata ziołowo-owocowa, jabłko (1,4)

zupa krem z marchewki z ziarnami słonecznika, ziemniaki z koperkiem, potrawka z fileta drobiowego z papryką czerwoną, brokuł z wody, kompot wieloowocowy (1,4,5)

jogurt z bananem, biszkopty wrocławskie bezcukrowe, woda niegazowana (1,4,10)

piątek 29.05.2020 r.

chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, kakao, herbata ziołowo-owocowa, jabłko (1,4)

zupa jarzynowa z ziemniakami, ziemniaki z koperkiem, ryba „Miruna” w cieście naleśnikowym, kompot wieloowocowy (1,2,3,4,5)

placek drożdżowy z owocami, herbata z cytryną (1,4,10)

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Data
01 czerwca
poniedziałek
Newsletter
Kalendarz