Przedszkole Publiczne w TułowicachPrzedszkole Publiczne w Tułowicach

JADŁOSPIS


 

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK

poniedziałek 12.05.2025 r.

 I

pieczywo mieszane (1) z masłem (7), ser mozzarella (7) , pomidor, kawa zbożowa (1,7)
herbata owocowa

II

jabłko,
herbata owocowa

zupa rosół z makaronem (1,3) na wywarze warzywnym (seler, por, marchewka, pietruszka)
(9)

leczo warzywne z kiełbaską, ryż kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

mus jaglanka (1), herbata owocowa

wtorek 13.05.2025 r.

I

płatki owsiane (1) na mleku (7) pieczywo mieszane  (1) z masłem (7), twarożek (7), dżem, papryka, herbata owocowa

 II

kiwi, herbata owocowa

zupa pomidorowa z ryżem na wywarze warzywnym
(seler, por, marchewka, pietruszka)
(9)

makaron (1,3) ze szpinakiem , kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

serek homogenizowany (7), chrupki kukurydziane, herbata owocowa

środa 14.05.2025 r.

I

pieczywo mieszane (1) z masłem (7), pasta z makreli (4), ogórek kiszony , kawa zbożowa (1,7)
herbata owocowa

II

banan, herbata owocowa

zupa brokułowa z ziemniakami  na wywarze warzywnym (seler, por, marchewka, pietruszka)
(9)

filet drobiowy z pieca , warzywa oprószane, ziemniaki, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

sok owocowy 100% tłoczony, biszkopty      

czwartek 15.05.2025 r.

I

lane ciasto (1,3) na mleku (7) , pieczywo mieszane (1) z masłem (7), polędwica sopocka, ogórek zielony, kawa zbożowa (1,7)
herbata owocowa 

II

marchewka, herbata owocowa

zupa jarzynowa na wywarze warzywnym (seler, por, marchewka, pietruszka)
(9)

gulasz wieprzowy, kasza pęczak (1), surówka z kapusty pekińskiej,  kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

ciasto drożdżowe (1,3,7) z kruszonką (1,7), herbata owocowa

piątek  16.05.2025 r.

I

pieczywo mieszane (1) z masłem (7), pasta z ciecierzycy, papryka, kakao (7,8)
herbata owocowa

II

gruszka, herbata owocowa

zupa ogórkowa z ryżem  na wywarze warzywnym (seler, por, marchewka, pietruszka)
(9)

paluszki rybne (4,1,3) surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka)

mus owocowy, herbata owocowa

W naszej kuchni używane są następujące produkty zawierające alergeny pokarmowe

 

Nr Alergen Występuje w produktach i posiłkach
1.
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 
2. Jaja i produkty pochodne Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.
3. Ryby i produkty pochodne Składnik kotletów rybnych, past do śniadań.
4.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego i greckiego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).
5. Seler i produkty pochodne Składnik zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.
6. Nasiona sezamu i produkty pochodne Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).
7. Dwutlenek siarki Składnik suszonych owoców.
8. Kakao Napoje, desery.
9. Gorczyca Składnik musztardy.
10. Cytrusy Owoce, desery

 

Data
13 maja
wtorek
Newsletter
Kalendarz